Groot, groter, grootst, waar houdt Troje op?

02 mei 2018

Met in totaal 16 voorstellingen, waarvan al bijna 4000 kaarten zijn verkocht, belooft musical Troje van de Theaterbakkerheij het succes van Titanic te overtreffen. De voorbereidingen liggen op schema, maar de spanning stijgt, want de première op 5 mei komt steeds dichterbij.


"We willen niet alles weggeven, dus kijk uit wat je fotografeert," roept Ruud Bakker van de Theaterbakkerheij, vanachter een pilaar. Tegelijkertijd beseft hij dat je niet alles geheim kunt houden, want daarmee trek je geen bezoekers naar de musical. Zonder ook maar iets van de verhaallijn van de musical te verklappen, wordt Troje een megaspektakelstuk, dat zijn weerga niet kent. "Het is ook een groots meeslepend stuk met reusachtige decorstukken, een sterk verhaal en grote cast. In tegenstelling tot Titanic is dit een heel eigen productie, waarin we onze hele ziel en zaligheid hebben gelegd." Theatermaker John de Heij schreef alle teksten en René Baas componeerde de muziek. Op een zestal locaties in Gouda, Stolwijk, Zevenhuizen, Bergambacht zijn in totaal 150 vrijwilligers bezig met de voorbereidingen van Troje. "In totaal wordt er 500 m2 aan decorstukken in 40 varianten gemaakt en gestyled, alles verwerkt uit gerecycled materiaal." De Goudse Post is mediapartner van Theaterbakkerheij en volgt de voorbereidingen voor Troje op de voet. 

Het hoofd van het paard van Troje hangt in de takels om afgewerkt te worden, elders in de hal wordt de laatste hand gelegd aan het paleis van Tyndareos, de koning van Sparta en in een andere hal krijgt een brug een laatste schilderbeurt. In de 'kantine' werkt Vasilis aan de special effects, die straks op reusachtige ledwalls te zien zijn. "Dit is echt een huzarenstukje. Bezoekers worden als het ware meegezogen en zitten middenin het spektakel.” Het transport van alle decorstukken wordt straks ook een logistiek hoogstandje. “Naar schatting moet er 10 tot 12 keer met diepladers gereden worden om alle decorstukken in de sporthal naast Concordia in Haastrecht te krijgen. Hiervoor krijgen we de volle medewerking van transportbedrijf Zijderlaan. Alles loopt op schema, al kunnen we nog wel wat extra handen gebruiken.”


De musical Troje wordt 16 keer opgevoerd. Voor de voorstellingen op 5, 6, 11, 12, 17, 18 en 19 mei in Sporthal Concordia in Haastrecht en op 21, 22, 23, 28 en 29 september in de Goudse Schouwburg zijn tickets te bestellen via www.theaterbakkerheij.nl en via www.goudseschouwburg.nl.     

Contact

Email:info@johndeheij.nl Telefoonnummer:06-23182112 Website Theaterbakkerheij:www.theaterbakkerheij.nl

© 2020 John de Heij Theaterproducties
Website door Slava Syurin